Ultralyd

Ultralyd

Ultralyd benyttes som regel for å avgjøre om et dyr er drektig, men også for å avdekke unormaliteter i buk, bryst og hjerte.

831
1,5 time

Bestill time

Vi besvarer alle henvendelser så fort vi kan.

Your schedule has been submitted.
We will get back to you within 24-48 hours.
Oops! Something went wrong.

En ultralydundersøkelse er en utvendig kontroll av dyrets innside, og kan brukes alene eller som et tillegg til røntgen. Ultralyd benyttes som regel for å avgjøre om et dyr er drektig, men også for å avdekke unormaliteter i buk, bryst og hjerte.

På klinikken vår har vi utstyret og kompetansen som skal til for å utføre profesjonell og grundig ultralydundersøkelse av dyr. For oss står alltid dyret i fokus og vi gjør vårt beste for å finne den behandlingen som best ivaretar helsen til ditt kjæledyr.

Vi har utstyr for smertefri og grundig ultralydundersøkelse

Klinikken vår er utstyrt med moderne ultralydutstyr, slik at vi kan utføre smertefrie undersøkelser uten ubehag. I de aller fleste tilfeller kan dyret være våkent under undersøkelsen. Dersom kjæledyret er veldig urolig kan vi gi et beroligende middel.

Ultralyd ved drektighet

Ultralyd er den vanligste metoden for å påvise drektighet hos katt eller hund, og en graviditet kan som regel bekreftes etter omtrent 25 dager. Selv om ultralyd er godt egnet for å avgjøre hvorvidt et dyr er gravid, kan det være vanskelig å fastslå antallet valper eller kattunger. Om dette er noe du ønsker å vite, anbefaler vi en røntgenundersøkelse mot slutten av svangerskapet.

Ultralyd for å avdekke sykdommer

Ultralyd kan også benyttes for å avdekke både akutte og kroniske sykdommer og tilstander, blant annet i dyrets mage, tarm og urinblære. Også hjertet kan undersøkes med ultralyd. Dette kan være aktuelt dersom du merker endringer i dyrets helsetilstand, for eksempel at dyret er tungpustet eller har nedsatt utholdenhet.

Dersom vi avdekker sykdommer eller helseproblemer hos ditt dyr kan vi i mange tilfeller behandle dyret ved vår klinikk. Vi utfører både planlagt og akutt kirurgi, men i hovedsak er dette mindre operasjoner. I mer kompliserte tilfeller kan vi henvise videre til dyktige spesialister.

Hos oss er alle velkomne!

Hos ABC-Dyreklinikk Lillehammer er vi opptatt av at både to- og firbeinte skal trives. Vi har god kunnskap om dyr, og ulike sykdommer de kan rammes av.

Et utvalg tjenester vi utfører er:

Bestill time

Vi besvarer alle henvendelser så fort vi kan.

Your schedule has been submitted.
We will get back to you within 24-48 hours.
Oops! Something went wrong.