Ultralyd og røntgen

Ultralyd og røntgen

Ultralyd og røntgen benyttes som regel for å avdekke abnormaliteter i buk, bryst og hjerte, samt avgjøre om et dyr er drektig.

Bestill time

Vi besvarer alle henvendelser så fort vi kan.

Your schedule has been submitted.
We will get back to you within 24-48 hours.
Oops! Something went wrong.

På klinikken vår har vi utstyret og kompetansen som skal til for å utføre profesjonell og grundig ultralydundersøkelse av dyr. For oss står alltid dyret i fokus og vi gjør vårt beste for å finne den behandlingen som best ivaretar helsen til ditt kjæledyr.

Vi har utstyr for smertefri og grundig ultralydundersøkelse

Klinikken vår er utstyrt med moderne ultralydutstyr, slik at vi kan utføre smertefrie undersøkelser uten ubehag. I de aller fleste tilfeller kan dyret være våkent under undersøkelsen. Dersom kjæledyret er veldig urolig kan vi gi et beroligende middel.

En ultralydundersøkelse er en utvendig kontroll av dyrets innside, og kan brukes alene eller som et tillegg til røntgen.

Ultralyd og røntgen ved drektighet

Ultralyd er den vanligste metoden for å påvise drektighet hos katt eller hund, og en graviditet kan som regel bekreftes etter omtrent 25 dager. Selv om ultralyd er godt egnet for å avgjøre hvorvidt et dyr er gravid, kan det være vanskelig å fastslå antallet valper eller kattunger. Om dette er noe du ønsker å vite, anbefaler vi en røntgenundersøkelse mot slutten av svangerskapet. Det er alltid like spennende å telle de små hodeskallene og skjelettene!

Priser:

Drektighetskontroll ultralyd      kr 1250,-

Drektighetskontroll røntgen      kr 1236,-

Ultralyd for å avdekke sykdommer

Ultralyd kan også benyttes for å avdekke både akutte og kroniske sykdommer og tilstander, blant annet i dyrets mage, tarm og urinblære. Også hjertet kan undersøkes med ultralyd. Dette kan være aktuelt dersom du merker endringer i dyrets helsetilstand, for eksempel at dyret er tungpustet eller har nedsatt utholdenhet.

Dersom vi avdekker sykdommer eller helseproblemer hos ditt dyr kan vi i mange tilfeller behandle dyret ved vår klinikk. Vi utfører både planlagt og akutt kirurgi, men i hovedsak er dette mindre operasjoner. I mer kompliserte tilfeller kan vi henvise videre til dyktige spesialister.


HD- og AD-røntgen

For å følge helseutvikling og avl hos hunderaser er det anbefalt å ta røntgen av hofter og albuer. Undersøkelsen foregår imens hunden er bedøvet for å få så rette bilder som mulig. Bildene blir så sendt til NKK som vurderer hundens grad av hofteleddsdysplasi (HD) og/eller albueleddsdysplasi (AD).

For å ta HD-røntgen må hunden være minst 12 måneder gammel, enkelte store raser må være minst 16 måneder gamle. Ved AD-røntgen må hunden være minst 12 måneder gammel, gjeldene for alle raser. Se NKK sine nettsider for veiledning for din aktuelle rase.

Før undersøkelsen må hunden være ID-merket og registrert hos NKK. Du som eier må også bestille rekvisisjonsskjema på forhånd og ta med dette på timen. Dette finner du under "Min side" på NKK sine nettsider.

Priser:

HD-røntgen                                         kr 3037,-

AD-røntgen                                         kr 2679,-

HD- og AD-røntgen samtidig        kr 3953,-

Bestill time

Vi besvarer alle henvendelser så fort vi kan.

Your schedule has been submitted.
We will get back to you within 24-48 hours.
Oops! Something went wrong.