Kjæledyrpass og reise

Kjæledyrpass og reise

Ønsker du å ta med dyret ditt på utenlandsreise? Å reise med dyr innebærer at dyret må ha gyldig pass, samt de vaksinene som reisemålet krever.

350
1,5 time

Bestill time

Vi besvarer alle henvendelser så fort vi kan.

Your schedule has been submitted.
We will get back to you within 24-48 hours.
Oops! Something went wrong.

Ønsker du å ta med dyret ditt på utenlandsreise? Å reise med dyr innebærer at dyret må ha gyldig pass, samt de vaksinene som reisemålet krever. Som dyreeier er det ditt ansvar å sette deg inn i regelverket som gjelder der du skal reise, men vi hjelper deg gjerne med å finne rett informasjon samt det praktiske rundt dokumentasjon og vaksiner.

Husk at dyret må ha pass på reise

Alle dyr som skal reise ut av Norge må ha EU-pass utskrevet av veterinær. Dette gjelder også ved reiser til Sverige. Passet vil inneholde relevante helseopplysninger og informasjon om hvilke vaksiner dyret har fått. Flere behandlinger skal være dokumentert i passet med gyldighet på minimum 21 dager etter hjemkomst fra en utenlandstur.

Dyret skal også ID-merkes med mikrochip før det kan forlate Norge. ID-merkingen skal skje før dyret vaksineres mot rabies.

Vi setter nødvendige reisevaksiner

Før du skal reise er det viktig å sette seg inn i hvilke vaksiner som er påkrevd i landet du reiser til, samt hva som kreves for at dyret skal få bli med tilbake til Norge igjen.

Alle hunder, katter og ildere som skal inn i Norge må ha gyldig rabiesvaksine. Vaksinen skal settes og føres i passet minimum 21 dager før du skal krysse grensen til Norge.

For hunder er det påkrevd med ormekur som beskytter mot revens dvergbendelorm. Denne behandlingen skal utføres 24–120 timer før dere skal krysse grensen til Norge. Dette er en sykdom som også kan smitte til mennesker, og gyldig attest skal dokumenteres i passet.

Også vaksine mot leptospirose, hjerteorm og medisin mot flått kan være nødvendig, avhengig av hvor dere skal reise.

Sett deg inn i Mattilsynets retningslinjer

Det er Mattilsynet som har ansvaret for regelverket rundt det å ta med dyr inn i Norge. Hensikten med disse reglene er å forhindre at dyr fører med seg smittsomme sykdommer inn i landet, samt å forhindre ulovlig dyrehandel. For mer detaljert og oppdatert informasjon anbefaler vi Mattilsynets nettsider.

Dersom du er usikker på regelverket i landet du skal reise til, kan du høre med oss eller kontakte landets ambassade direkte.

Din dyreklinikk i Lillehammer

Vi er din dyreklinikk i Lillehammer og gir deg gode råd og veiledning knyttet til ditt dyrs helse, både her i Norge og før og etter en utenlandstur. Du er alltid velkommen til klinikken for en hyggelig prat eller en helsesjekk.

Bestill time

Vi besvarer alle henvendelser så fort vi kan.

Your schedule has been submitted.
We will get back to you within 24-48 hours.
Oops! Something went wrong.