Tannhelse

Tannhelse

Det kan være vanskelig å oppdage at ditt husdyr har problemer med tennene, men dersom du merker en endring i atferd kan det noen ganger skyldes tannproblemer.

Bestill time

Vi besvarer alle henvendelser så fort vi kan.

Your schedule has been submitted.
We will get back to you within 24-48 hours.
Oops! Something went wrong.

Problemer med tannhelse er noe vi dessverre ser hos svært mange hunder og katter. Akkurat som for oss mennesker kan tannproblemer være veldig smertefullt for dyr dersom det ikke oppdages i tide.  Hunder og katter er svært gode til å skjule smerte, og kan derfor ha vondt uten at vi merker noe av det.

Gratis tannsjekk på hund og katt

God tannhelse hos dyr er viktig for oss, og noe vi prioriterer høyt. Som en del av vårt helsetilbud for husdyr tilbyr vi derfor gratis tannsjekk til alle hunder og katter. Kom innom oss for en visuell kontroll , du trenger ikke oppsatt time for dette. Tannsjekk blir også utført som en del av den årlige vaksinen og helsesjekken.

Tannrens og tannrøntgen

For at dyret skal ha det mest mulig behagelig under undersøkelsen, utfører vi tannbehandling med narkose. Narkosen gjør det enklere for oss å utføre grundig undersøkelse og behandling. Under en tannrens fjerner vi tannstein og polerer tennene med tannkrem. Ved behov kan vi også ta tannrøntgen.

Tannstein er et vanlig tannhelseproblem hos dyr og kan føre til ytterligere problemer i munnen dersom det ikke behandles i tide. Når tannstein bygger seg opp og kryper oppover langs tannhalsen, kan det bli betennelse i tannkjøttet og tenner kan løsne. I slike tilfeller er det ofte nødvendig med trekking av tenner. Vi anbefaler gjerne å benytte seg av tannrøntgen under tannrens, fordi tannrøntgen avdekker tilstanden innenpå tennene som vi ikke kan se med det blotte øyet. Tannrøntgen er slik en viktig del av behandlingen for å avdekke skader og tilstander i tennene og røttene.

Priser for tannbehandling:

Tannsteinsfjerning og polering inkl. tannrøntgen, hund        kr 3593,- 

Tannsteinsfjerning og polering inkl. tannrøntgen, katt           kr 2375,-

Ved tanntrekk og ytterliggere behandling, ta kontakt med oss for vurdering og prisoverslag.

Slik opprettholder du god munnhygiene hos dyret ditt

Vi anbefaler at du pusser tennene på kjæledyret ditt daglig. Tannpuss forebygger mot dannelse av plakk og tannstein.

Ikke alle dyr er like glad i å pusse tennene, men det finnes produkter som gjør tannpussen litt enklere både for dyr og eier. Kom gjerne innom oss for råd og veiledning.

For små hunder anbefaler vi en tannhelsesjekk hvert halvår, da det forekommer tannstein oftere hos mindre hunder med mindre plass i munnen. Hos øvrige dyr holder det med en årlig sjekk.

Når bør jeg oppsøke veterinær?

Mye tannstein, vond lukt fra munnen og at dyret tygger kun på én side er typiske tegn på at det er tid for en tannrens.


Bestill time

Vi besvarer alle henvendelser så fort vi kan.

Your schedule has been submitted.
We will get back to you within 24-48 hours.
Oops! Something went wrong.