Tannhelse

Tannhelse

Det kan være vanskelig å oppdage at ditt husdyr har problemer med tennene, men dersom du merker en endring i atferd kan det noen ganger skyldes tannproblemer.

2000
1,5 time

Bestill time

Vi besvarer alle henvendelser så fort vi kan.

Your schedule has been submitted.
We will get back to you within 24-48 hours.
Oops! Something went wrong.

Problemer med tannhelse er noe vi dessverre ser hos svært mange hunder og katter. Akkurat som for oss mennesker kan tannproblemer være veldig smertefullt for dyr dersom det ikke oppdages i tide. Det kan være vanskelig å oppdage at ditt husdyr har problemer med tennene, men dersom du merker en endring i atferd kan det noen ganger skyldes tannproblemer.

Gratis tannsjekk på hund og katt

God tannhelse hos dyr er viktig for oss, og noe vi prioriterer høyt. Som en del av vårt helsetilbud for husdyr tilbyr vi derfor gratis tannsjekk til alle hunder og katter. Kom innom oss for en undersøkelse, så vet du at tennene på din firbeinte venn er i god stand. Vi utfører også en tannundersøkelse i forbindelse med den årlige vaksinen og helsesjekken.

Vi utfører tannbehandling med narkose

For at dyret skal ha det mest mulig behagelig under undersøkelsen, utfører vi tannbehandling med narkose. Narkosen gjør det enklere for oss å utføre grundig undersøkelse og behandling. Når vi utfører en tannundersøkelse foretar vi en visuell kontroll, og når det er nødvendig tar vi også digitale tannrøntgen for å se at alt er i orden.

Tannstein er et vanlig tannhelseproblem hos dyr, og det kan være meget ubehagelig dersom det ikke behandles i tide. Tannstein kan krype oppover langs tannhalsen, og i verste fall føre til at tennene løsner fra munnen. I slike tilfeller er det ofte nødvendig med trekking av tenner. I tillegg til tannløsning kan dårlig tannhelse også føre til smerter og infeksjoner i munnen på dyret.

Slik opprettholder du god munnhygiene hos dyret ditt

Vi anbefaler at du pusser tennene på kjæledyret ditt jevnlig. Ikke alle dyr er like glad i å pusse tennene, men det finnes produkter som gjør tannpussen litt enklere både for dyr og eier. Kom gjerne innom oss for råd og veiledning.

For små hunder anbefaler vi en tannhelsesjekk hvert halvår, da det forekommer tannstein oftere hos slike raser. Hos øvrige dyr holder det med en årlig sjekk.

Bestill time

Vi besvarer alle henvendelser så fort vi kan.

Your schedule has been submitted.
We will get back to you within 24-48 hours.
Oops! Something went wrong.